Souls of Art

~Souls of Art ~

Voor een mooie herinnering van uw dier.

Portretten in diverse technieken en stijlen.

door kunstenares Paula Collewijn

 

Meer informatie vindt u op: www.paula-collewijn.nl

Of stuur een foto van uw dier (voorkeur meerdere foto'™s) met uw wensen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kunstenares zal u adviseren omtrent de mogelijkheden van stijl en techniek.

 

"€œAls ik een dier aankijk, de verbinding met de ziel, dat geeft zoveel rijkdom, dat is niet in woorden uit te leggen.

Dieren geven ons zoveel, daar waar woorden tekort schieten, spreken mijn schilderijen verder"

 

Een stukje over de mogelijkheden van de creaties:

De titel waarmee ik mijn werk omschrijf is: ~ Souls of Art ~, Art, met andere woorden Dieren zijn Kunst voor mij. Ik werk met een grote bezieling. Ogen zijn voor mij de spiegels van de ziel en daarom leg ik daarin een intense expressie.

De schilderijen die ik maak zijn in realistische stijl of expressief realistische stijl mogelijk:

Realistische schilderijen:

De realistische schilderijen in opdracht maak ik in een 17e eeuwse schildertechniek. Deze techniek geeft een authentieke uitstraling aan het werk, een schilderij met geschiedenis. Ontstaan uit het opbouwen van diverse lagen, ten einde een levensecht portret op doek te zetten. Een realistisch beeld, met spieren zo geschilderd dat je ze aan zou kunnen raken.

Expressief realistische schilderijen:

Ook is het mogelijk om een schilderij te laten maken in expressieve stijl met warme bruintinten in diverse nuances. Mijn vrije expressie werk komt tot stand door een structuur op het doek waardoor het dier "leeft"€. Dit "€œleven" van het werk komt tot stand vanuit het gevoel waaruit een beeld is gecreëerd. landschappen kunnen prachtig zijn maar bij mij staat het dier centraal en de "spirit" van het dier maakt het doek compleet, een mengeling van de ziel van het dier en mijn emoties die ik daarbij voel.

Ook is het mogelijk om een tekening te laten maken in grafiet (potlood) of houtskool. Deze is zwart wit, en kan heel mooi contrasten naar voren brengen.

 

Paula en Lotto