Hulpchat

Praten over Verlies
Praten over Verlies is een online chat voor mensen die te maken hebben gehad met een verlies. De chat is iedere dag van open van 16.00 tot 22.00 uur. Praten over Verlies is een samenwerking van Humanitas en Yarden.

Voor wie is de hulp?
Praten over verlies is er voor mensen die te maken hebben gehad met een verlies. Verlies is er in vele vormen: iemand sterft, je verliest je gezondheid, je krijgt een miskraam, je verliest werk, je relatie, je droom, je huisdier.. Wat het ook is: je rouwt. Praten over je verlies kan je helpen en steun geven in je rouwperiode. Je verdriet kan je overvallen, en soms weet je dan niet goed bij wie je terecht kunt met je verhaal of kun je de woorden niet vinden. Dan kan het fijn zijn om anoniem met een vrijwilliger te chatten.

Welke hulp biedt Praten over Verlies?
Bij Praten over Verlies kun je gratis en anoniem chatten met een goed opgeleide vrijwilliger. Je kunt er je hart luchten, maar je kunt er ook terecht met al je vragen en problemen rondom verlies en rouw. Een chatgesprek kan over alles gaan zolang het maar te maken heeft met verlies. De vrijwilligers zitten er helemaal voor jou.

Praten over Verlies is 7 dagen per week bereikbaar van 16:00 tot 22:00 uur.

Via deze link wordt u naar de website geleid en kunt u een Hulpchat-sessie starten.