Rouwverwerking

Het verlies van een huisdier of paard is een ingrijpende gebeurtenis, die bij veel mensen heftige emoties oproept. Iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om en soms kan het prettig zijn om hulp te krijgen. Hebt u hier behoefte aan, dan kunnen wij u diverse rouwverwerkingdeskundigen aanbevelen. De kosten van de rouwbegeleiding worden, afhankelijk van uw aanvullende ziektekostenpakket, vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Rouwverwerking bij kinderen

Kinderen nemen vaak op hun eigen manier afscheid van hun huisdier of paard. Sommigen willen een tekening meegeven, anderen schrijven een gedicht dat ze willen voordragen. Zijn er kinderen aanwezig bij het ophalen van het huisdier thuis, bij het paard op stal of bij het afscheid nemen op het uitvaartcentrum, dan bieden wij standaard een troostknuffel aan. 

Meer tussen hemel en aarde

Steeds vaker ontmoeten wij huisdiereigenaren die het verlies van hun huisdier of paard op een spirituele manier benaderen. De overtuiging dat de ziel van mens en dier na de dood blijft voortleven, neemt toe. 

Bij SHCN dierenuitvaart kunt u kiezen voor certificaten, gedichten en boekjes waarin spiritualiteit een belangrijke rol speelt. 
De afbeeldingen en teksten (speciaal voor ons gemaakt) zijn onder meer van de hand van spiritueel kunstenares Maria Egas, die menigeen diep weet te raken met haar prachtige schilderingen en gedichten. Meer over dit onderwerp kunt u vinden bij Persoonlijk certificaat.

Wij kunnen u ook deskundigen aanbevelen die gespecialiseerd zijn in spirituele stervensbegeleiding.