Uitvaartspaarregeling

Als uw huisdier of paard overlijdt, kunt u overvallen worden door emoties, waardoor het soms moeilijk is om keuzes te maken. Met de SHCN uitvaartspaarregeling voor huisdieren en paarden bepaalt u van tevoren uw wensen en spaart u periodiek een bedrag. Zo spreidt u de kosten en weet u zeker dat de uitvaart alvast goed is geregeld.

Hoe werkt de uitvaartspaarregeling?

De uitvaartspaarregeling werkt heel eenvoudig. U kiest een uitvaartpakket naar wens (vanaf groepscrematie Uitgebreid), bepaalt het gewicht van uw huisdier of paard en geeft aan in hoeveel termijnen u wilt sparen. Is uw huisdier of paard jong en nog niet volgroeid, dan nemen wij het gemiddelde gewicht van het dier op volwassen leeftijd.

Wanneer u een uitvaartpakket voor uw huisdier hebt gekozen, verdelen we het bijbehorende tarief over 5 jaar. Voor een paardenuitvaart is dit 5 of 10 jaar (afhankelijk van de hoogte van het bedrag). U kunt ervoor kiezen om maandelijks, per kwartaal, of jaarlijks te betalen.

Hebt u meerdere huisdieren? U krijgt voor alle dieren 10% korting over de tarieven van de uitvaartspaarregeling als er meer dan 1 dier uit 1 gezin in de regeling wordt opgenomen.

Kiezen voor een uitvaartpakket

Voor het afscheid van uw huisdier of paard hebt u de keuze uit een aantal uitvaartpakketten. Veel diensten zijn hier al bij inbegrepen en u kunt de uitvaart zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Bij elk uitvaartpakket spaart u voor de uitvaartkosten naar keuze en inclusief het vervoer vanaf uw dierenarts of vanaf uw huisadres naar een van onze uitvaartcentra.

Het is altijd mogelijk om de keuze voor een uitvaartpakket tussentijds te wijzigen. Wilt u een duurder pakket, dan kunt u de looptijd van de regeling verlengen met de afgesproken periodieke betaling, of een hoger termijnbedrag betalen tot u de meerkosten heeft ingehaald.

Anders beslissen kan natuurlijk ook achteraf; een eventueel verschil verrekenen we naderhand met u. Dit geldt alleen wanneer u kiest voor een uitgebreider uitvaartpakket dan waar u in eerste instantie voor spaarde. Kijk in onze voorwaarden voor meer informatie.

Wanneer uw huisdier of paard overlijdt terwijl de uitvaartspaarregeling nog niet geheel is voldaan, dan wordt het gespaarde bedrag verrekend met de uitvaartkosten die u nog verschuldigd bent. Het overgebleven restbedrag kunt u dan gewoon voldoen.

Voordelen van de SHCN uitvaartspaarregeling

  • U hebt de uitvaart van uw huisdier of paard vooraf volledig en financieel geregeld. Veel mensen vinden dit prettig, zodat ze geen emotionele keuzes meer hoeven te maken als ze daadwerkelijk afscheid moeten nemen.
  • De spaarregeling is transparant en flexibel.
   U hebt altijd inzicht in het door u gespaarde bedrag. Zolang u niet volledig hebt betaald, sturen wij u op verzoek periodiek een overzicht per e-mail van het door u gespaarde bedrag. Als u het volledige bedrag hebt voldaan, krijgt u daar een bewijs van. Dit neemt u mee als uw huisdier is overleden en wij voeren de gekozen wensen vervolgens uit. Tussentijds kunt u de regeling altijd omzetten en gaan sparen voor een ander uitvaartpakket.
  • U hebt niets te maken met eventuele prijsverhogingen van de uitvaarttarieven in de toekomst.
   Het afgesproken bedrag blijft het afgesproken bedrag. Er komen geen kosten bij, dus u weet vooraf precies wat u betaalt voor de uitvaart van uw huisdier of paard.
  • Onze eigen vervoersdienst DMH kan uw huisdier, zonder extra kosten, bij u thuis ophalen. Veel mensen die deze dienstverlening ooit hebben gekozen, waren daar erg blij mee en het heeft hen geholpen in het afscheids- en rouwproces.

Voor meer informatie stuur een e-mail aan info@shcn.eu met daarin uw wensen, aantal huisdieren en geschat gewicht per huisdier. Wij zullen u dan een passend voorstel doen. 

Wij helpen u

1

Uitvaartpakket

Kies het uitvaartpakket dat u wilt voor uw huisdier of paard.

2

Opties

Kies uw uitvaartopties.

3

Urnen en sieraden voor huisdieren

Zoek een geschikte urn en/of (as)sieraad.

4

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op. We zijn hier voor u.

WeCreativez WhatsApp Support
Wij staan klaar om u te ondersteunen bij het verwerken van uw verlies.
👋 Welkom, hoe kunnen wij helpen?