Zorg
Hoe verloopt een uitvaart bij ons?

Uw dier overlijdt thuis, op stal of bij de dierenarts en u wilt dat SHCN dierenuitvaart het afscheid voor u verzorgt. Hoe gaat alles in zijn werk als u de uitvaartverzorging aan ons toevertrouwt? Hieronder beschrijven we kort het hele proces. Alle uitgebreide mogelijkheden met bijbehorende tarieven vindt u op deze website bij Uitvaartopties.

  • Uw huisdier of paard slaapt in of is overleden, thuis, op stal of bij de dierenarts. Neem zelf contact met ons op of vraag uw dierenarts om dit te doen.
  • Breng uw huisdier of paard naar het uitvaartcentrum (na telefonische afspraak) of vraag ons om het vervoer voor u te verzorgen.
  • Geef uw wensen aan ons door. Dit kan via de dierenarts, via onze chauffeur (als u ons het vervoer laat verzorgen), persoonlijk op het dierenuitvaartcentrum, per e-mail of telefonisch. Als uw huisdier of paard bij ons is aangekomen, nemen wij, indien u dat wenst, contact met u op en kunt u ook nog bespreken hoe u de uitvaart verzorgd wilt zien.
  • U kunt kiezen uit een groepscrematie (met meerdere dieren tegelijk) of een individuele crematie (alleen).
  • Normaal gesproken cremeren wij uw dier binnen drie dagen nadat wij contact met u hebben gehad. Kunnen wij u niet bereiken en zijn uw wensen niet bij ons bekend, dan gaan wij uit van Individueel Eenvoudig. Bij een individuele crematie kunt u eventueel zelf, tegen een meerprijs, het crematiemoment bepalen.
  • Bekijk of u extra opties bij het afscheid wilt, bijvoorbeeld bloemen, muziek, Laatste Eer Service en het ontvangen van Attentiemeldingen.
  • Geef aan of u na crematie de as retour wilt ontvangen (in een asbus, astonnetje of stijlvolle urn) of dat u de as wilt laten verstrooien. Dit laatste kan over diverse locaties.
  • Wilt u op het uitvaartcentrum afscheid nemen, dan is dat altijd mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze medewerkers.
  • Na afloop van de uitvaart ontvangt u van ons het Uitvaart-certificaat1. Dit bestaat uit een kaart met een speciale natuurschildering, een passende tekst en de naam en uitvaartdatum van uw dier.

1 Niet van toepassing bij Groep Eenvoudig

Het is ook mogelijk om een afspraak met ons te maken voor een persoonlijk gesprek op ons uitvaartcentrum voordat uw huisdier of paard overlijdt. U kunt dan van tevoren uw toekomstige wensen bespreken, die later altijd aangepast kunnen worden. 

Lees meer over afscheid nemen, ophalen, of bezorgen.

Wij helpen u

1

Uitvaartpakket

Kies het uitvaartpakket dat u wilt voor uw huisdier of paard.

2

Opties

Kies uw uitvaartopties.

3

Urnen en sieraden voor huisdieren

Zoek een geschikte urn en/of (as)sieraad.

4

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op. We zijn hier voor u.

WeCreativez WhatsApp Support
Wij staan klaar om u te ondersteunen bij het verwerken van uw verlies.
👋 Welkom, hoe kunnen wij helpen?