Destructie

Bij de bestemming destructie kiest u ervoor om uw huisdier of paard te laten verwerken bij een destructor. Voor meer achtergrondinformatie hierover kunt u terecht op www.watisdestructie.nl. Wij willen u waarschuwen dat het beeldmateriaal wat u te zien krijgt, schokkend kan zijn maar het geeft duidelijk aan welke bewerking uw dier ondergaat.

Destructie is geen crematie!

Er bestaan nogal wat misverstanden over de bestemming destructie. Bij destructie wordt een huisdier of paard verkleind, gescheiden en verwerkt tot diermeel en vetten die als (bio)brandstof dienen. U kunt denken aan vloeibare biofuels (vetten)voor bedrijfsauto’s en diermeel (niet vette brandbare delen) als brandstof voor elektriciteitscentrales. Omdat slecht brandbare vloeistoffen relatief duur is om te verbranden en weinig energie bevat wordt na de verkleining de massa gedroogd. Dit cradle to cradle principe is GEEN crematie, wat veel mensen wel denken! Bij een crematie gaat uw dier ongeschonden in zijn originele staat in een installatie.

Laat u uw huisdier of paard achter bij uw dierenarts en geeft u niet aan welke bestemming u wenst, dan gaat uw dier altijd naar de destructie. Wilt u een crematie, dan is het belangrijk om dit duidelijk door te geven aan uw dierenarts.

Wij helpen u

1

Uitvaartpakket

Kies het uitvaartpakket dat u wilt voor uw huisdier of paard.

2

Opties

Kies uw uitvaartopties.

3

Urnen en sieraden voor huisdieren

Zoek een geschikte urn en/of (as)sieraad.

4

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op. We zijn hier voor u.